Ca urmare a ieşirii din Uniunea Europeană, Regatul Unit va continua să aplice taxele antidumping și compensatorii la anvelopele pentru camioane și autobuze importate din China, neţinând cont de hotărârea de anulare a acestor tarife în 4 mai 2022 de către Tribunalului European.

Agenția pentru Remedii Comerciale din Marea Britanie a declarat în scris către European Rubber Journal (ERJ) că decizia instanței europene nu se aplică în Regatul Unit, ca urmare a ieșirii țării din Uniunea Europeană. „Măsurile antidumping și antisubvenție pentru anvelopele din China urmează să expire la sfârșitul anului 2023”, a explicat agenția guvernamentală britanică publicaţiei ERJ.

Pe de altă parte, Agenția va iniția o „reexaminare de tranziție” înainte de expirarea măsurilor, pentru a evalua dacă acestea sunt încă potrivite pentru piaţa britanică. „Revizuirea ne va ajuta să decidem dacă măsurile ar trebui menținute, ajustate sau revocate”, a punctat agenţia, fără a furniza un calendar pentru revizuire.

Reamintim că, pe 4 mai 2022, Tribunalul European anunţa că taxele antidumping și compensatorii impuse importurilor de anvelope pentru camioane și autobuze din China în 2018, de către UE, sunt anulate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare