Taxele vamale plătite de companiile din Regatul Unit au crescut cu 64%, până la un record de 4,5 miliarde de lire sterline în ultimele 12 luni, până la 31 ianuarie 2022. Majorarea vine pe măsură ce regulile vamale post-Brexit încep să aibă efect pentru companiile și consumatorii din Regatul Unit. Cifrele arată că în ultimele cinci luni, până la 31 ianuarie 2022, s-au înregistrat cele mai mari taxe vamale plătite, cu peste 2,1 miliarde de lire sterline achitate. Este probabil ca acest lucru să fie determinat de companiile care au ales să amâne depunerea declarațiilor vamale din cauza sarcinii administrative crescute asupra afacerii.

Cerințele „Regulilor de origine” post-Brexit înseamnă că orice produs vândut în Regatul Unit de către companiile din UE trebuie să provină în totalitate sau în mare parte din UE pentru a fi scutit de taxe vamale atunci când intră în Regatul Unit.

Acum, cifrele ar putea crește pe măsură ce cerințele „Regulilor de origine” devin și mai stricte. La 1 ianuarie 2022, guvernul a introdus o cerință conform căreia importatorii trebuie să prezinte o declarație despre originea mărfurilor la punctul de intrare. În cazul în care o companie nu poate dovedi originea produselor, aceasta poate fi obligată să plătească rata integrală a taxei vamale și s-ar putea confrunta şi cu penalități.

„În ultimul an, taxele vamale au reprezentat un cost suplimentar semnificativ pentru multe companii. De fapt, taxele vamale au luat o mușcătură mare din profitabilitatea lor. Întreprinderile care importă și exportă bunuri între Regatul Unit și UE s-ar putea îndoi acum că modelele lor de afaceri sunt viabile”, a declarat pentru publicaţia City A.M. Michelle Dale, Senior Manager la UHY Hacker Young.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare