Poliţia germană folosește în ultimul timp radare mobile mascate sub forma unor remorci auto, care dispun de lumini şi plăcuţe de înmatriculare şi pot fi tractate (la propriu) de către o maşină, arată PiataAuto.md. În februarie şi martie 2021, poliția a primit o nouă generaţie a acestor radare puse în așa-numitele Enforcement Trailer. Noile remorci arată acum mai realist decât anterioarele, iar evoluţia cea mai mare vine din autonomia lor. Acestea pot fi  parcate şi pot opera autonom vreme de câteva zile, fără a fi nevoie de un poliţist. 

Radarul dispune de două camere cu obiective mari şi sensibile, iar imaginile captate sunt transmise către secţiile de poliţie în timp real. Înainte, aceste imagini se stocau local în remorcă şi abia când poliţiştii ridicau remorca vedeau şi imaginile.

În plus, noile radare au şi alarme pentru cazul în care ar fi vandalizate de răufăcători. 

Unele secţii de poliţie vor continua să marcheze aceste remorci cu inscripţia Polizei, în timp ce altele le vor fi nemarcate, albe, pentru a nu fi observate.

Poliţia germană menţionează că aceste radare mobile sunt foarte eficiente pentru că pot fi relocate oricând în zonele critice, contribuind la o mai bună disciplinare a şoferilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare