Interdicția intră în vigoare la 3 iulie și se aplică și camioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri în Belarus.

Din 3 iulie 2023, în Belarus intră în vigoare Decretul Guvernului nr.391 din 19 iunie 2023, care introduce interdicția de circulație pe teritoriul Republicii Belarus a remorcilor și semiremorcilor înmatriculate în Polonia, precum și a mașinilor care efectuează transport internațional de mărfuri. Vehiculele afectate au voie să se deplaseze numai de-a lungul tronsonului belaruso-polonez al graniței, iar remorcile și semiremorcile poloneze pot pătrunde în locuri special destinate în scopul transbordării mărfurilor. Anterior, din aprilie 2022, interzicerea circulației pe teritoriul Belarusului se aplica tractoarelor înmatriculate în statele membre UE.

Măsura vine ca răspuns la noile restricții impuse de Polonia la 1 iunie, care a extins lista tipurilor de categorii de HGV din Belarus și Rusia cărora le este interzisă intrarea pe teritoriul polonez.

Rezoluția publicată pe Portalul Național Juridic a fost elaborată de Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor împreună cu Comitetul Vamal de Stat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut