Renault a ajuns la un acord cu sindicatele privind un plan pe trei ani de angajare și păstrare a fabricilor din Franța. Conform înţelegerii, Renault va produce nouă modele noi, majoritatea pur electrice, în Franța, iar ţinta finală este de a fabrica peste 700.000 de unități pe an.

Cu toate acestea, s-a convenit cu sindicatele CFE-CGC, CFDT și FO ca 1.700 de lucrători să plece voluntar, fapt compensat cu 2.500 de noi angajați până în 2024. În plus, sunt planificate 10.000 de sesiuni de formare și recalificare în toate domeniile de activitate. Conform planului, locurile de muncă vor fi reduse în special în inginerie și asistență.

O noutate este că Renault Trafic, complet electric, a cărui lansare pe piață este planificată pentru 2022, va fi produs la uzina din Sandouville. Inima producției de mașini electrice a Renault va fi, desigur, clusterul industrial eMobility Renault ElectriCity, care cuprinde fabricile Douai, Maubeuge și Ruitz din nordul Franței. Se știa deja că Douai va produce Megane E-Tech Electric și Renault 5 Electric, în timp ce Maubeuge va produce noul Kangoo electric.

Potrivit Renault, clusterul eMobility ElectriCity a primit, de asemenea, contractul pentru producerea unui viitor SUV electric, precum și a unui nou vehicul care este încă în faza de proiectare. Unitatea din Dieppe va fabrica un nou model Alpine, posibil electric. Acest lucru se datorează faptului că Renault planifică să realizeze trei din zece noi modele electrice pentru marca Alpine până în 2030. Renault precizează și că viitorul motor electric de 100 kW și întregul său lanț valoric se alocă fabricii Cléon.

Dezvoltarea viitoarelor tehnologii va fi concentrată în Franța: „Acordul prevede ca toate abilitățile necesare pentru proiectarea vehiculelor electrice și conectate, precum și viitorul serviciu de mobilitate, să fie concentrate în unitățile franceze de inginerie”, precizează compania. Segmentele care intră în domeniul de aplicare a acordului – industrie, logistică, piese și accesorii – nu vor fi închise pe durata acordului, până în 2025.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut