Compania franceză auto Renault și-ar putea reduce cota din partenerul său japonez Nissan de la 43% la 15% chiar din ianuarie. Acest lucru este raportat de agenţia Tass, citând informaţii publicate de ziarul japonez Yomiuri.

Potrivit publicației, părțile efectuează în prezent aprobări finale, însă pare că s-a ajuns deja la un acord de principiu pentru reducerea cotei Renault la 15%. În acelaşi timp, Nissan plănuiește să investească într-o nouă companie de vehicule electrice pe care Renault o va lansa în curând în Europa, notează Yomiuri.

Renault controlează în prezent un pachet de 43% din acțiunile partenerului său japonez. Cu toate acestea, Nissan deține doar 15% din acțiunile corporației franceze și nu are dreptul de a influența deciziile acesteia. Partea japoneză a considerat această stare de lucruri inegală, motiv pentru a fost demarată revizuirea termenilor alianței.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut