Pe 23 martie 2021, președintele Renault Trucks, Bruno Blin, a anunțat că, în următoarele săptămâni, compania va prezenta variantele reînnoite exterior și interior ale gamelor de camioane T pentru transport rutier pe distanțe lungi și C și K, pentru construcții.

Prezentare în jocuri video

Pe 6 aprilie, noile modele vor fi prezentate în premieră pe contul SCS Software Twiytch, unde va avea loc și o întâlnire cu directorul de design al companiei, Paul Daintree, în jocul video Euro Truck Simulator 2. Aici, cei interesați vor beneficia de o experiență virtuală de condus, dar vor putea vedea și noul design exterior, noua poziție la volan și noua arhitectură a cabinei.

Actuala generație de camioane Renault grele a apărut în 2013 și aceasta este prima inovație majoră și cea mai mare investiție a producătorului francez din 2013 încoace.

Bruno Blin a anticipat și programul de introducere a tracțiunii electrice. Astăzi, producătorul francez îl oferă pe vehicule ușoare și medii (până la 26 t), dar din 2023 îl va oferi pe întreaga gamă. Pentru transportul pe distanțe lungi, Renault Trucks va oferi vehicule alimentate cu pile de combustie cu hidrogen. „Ne propunem ca 35% din vânzările noastre să fie electrice până în 2030. Până în 2040, toate gamele de vehicule vor fi 100% fără combustibili fosili”, a spus Blin. Pentru a facilita această tranziție durabilă, Renault Trucks va beneficia de noul său centru de R&D din Lyon (X-Tech Arena), care va fi construit la începutul lui 2023, cu o investiție de 33 de milioane de euro. Compania a creat, de asemenea, o nouă divizie responsabilă pentru proiectele de mobilitate electrică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare