Condus de aceeași misiune de decarbonizare a mobilității, Renault Trucks și-a unit forțele cu Kleuster, un producător de biciclete electrice cargo din Lyon, pentru a accelera producția și distribuția bicicletelor Freegônes. Aceste modele cargo vor fi asamblate la fabrica Renault Trucks din Vénissieux și distribuite din 2023 prin rețeaua europeană a producătorului. Prin acest parteneriat, Renault Trucks adaugă soluții de livrare de last mile gamei sale de vehicule electrice.

Asamblarea a început deja într-o clădire dedicată de 2.100 m2 de către personalul Renault Trucks, iar anul viitor producția va fi de cinci ori mai mare față de 2022. „Această colaborare demonstrează disponibilitatea Renault Trucks de a-și afirma angajamentul în ceea ce privește logistica urbană și disponibilitatea de a pregăti fabricile pentru noi activități viitoare”, afirmă compania. „Bicicleta cargo poate fi un răspuns pentru clienții noștri care își desfășoară activitatea în zonele urbane și caută soluții pentru a accesa zonele fără emisii”, explică Bruno Blin, președintele Renault Trucks. „Grație colaborării cu Kleuster, Renault Trucks iese în evidență și face un pas înaintea concurenței pentru a răspunde și mai precis așteptărilor clienților săi actuali și viitori”. Datorită acestui acord, Renault Trucks oferă clienților vehicule pentru transportul mărfurilor cu mase de la 650 kg la 44 t.

Kleuster produce Freegône de șapte ani și a vândut aproximativ 200 de unități în toată Franța. Bateriile îi oferă o autonomie de 80 km cu asistență la pedală. Bicicleta poate fi customizată în cinci versiuni diferite: cutie nerefrigerată, cutie frigorifică, servicii alimentare, cu platformă și coș de gunoi. Modelul pentru produse la temperatură ambientală are o capacitate de 350 kg si un volum de 2 metri cubi, în timp ce cutia frigorifică menţine o temperatură între -25°C şi + 4°C.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare