Delegația Republicii Moldova a vizitat IRU pentru a discuta etapele implementării scrisorii de trăsură electronică (e-CMR) în Moldova și țările învecinate, anunţă serviciul de presă al Uniunii Internaționale a Transportului Rutier (IRU).

În Republica Moldova, autoritățile vamale au înfiinţat deja benzi verzi la punctele de trecere a frontierei pentru operatorii economici autorizați (AEO), precum și pentru operatorii de transport care transmit informații electronice în avans prin TIR-EPD. Această soluție este completată eficient de un mecanism electronic de coadă.

„Cu e-CMR, Moldova va beneficia de standarde armonizate și digitalizare, menținând în același timp siguranța și transparența operațiunilor de transport”, declară IRU.

Delegația a subliniat că, pentru a reduce în continuare presiunea la frontieră, care a crescut dramatic din cauza schimbării rutelor de tranzit, eficientizarea controalelor la frontieră, coordonată de Moldova, România și Ucraina, ar trebui să fie un alt pas imediat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut