O perioadă dificilă pentru transportul de mărfuri de-a lungul axei Brenner începe în ultimele zile ale lunii mai, ca urmare a unor sărbători din Austria și Germania, care se adaugă interdicțiilor italiene și dozajului austriac. Calendarul publicat de provincia autonomă Bolzano arată mai multe zile cu diferite limitări.

Joi, 26 mai, este sărbătoare în Austria și Germania, care provoacă interdicții de circulaţie nu numai în acele țări de la miezul nopții până la ora 22.00, ci și în Italia, unde este interzis tranzitul vehiculelor cu o masă totală care depășește 7,5 tone între Vipiteno și granița de stat, de la miezul nopții până la 22.00, pe 26 mai.

Joi, 2 iunie, interdicția națională din Italia de Ziua Republicii este în vigoare între orele 7.00 și 22.00, urmată de două zile de dozaj austriac. Luni, 6 iunie, este o altă zi de sărbătoare în Austria și Germania, cu consecințe similare cu cele din 26 iunie, adică interzicerea tranzitului în acele țări de la miezul nopții până la ora 22.00 și în Italia între Vipiteno şi granița de stat. Urmează trei zile de dozaj austriac și, din nou în Austria, interdicţia de a circula de la 15.00 la 22.00 pentru sâmbătă, 11 iunie.

Un model similar este reprodus şi în săptămâna următoare: dozaj austriac de luni 13 iunie, până miercuri 15 iunie, vacanță pe 16 iunie în Austria și Germania cu interdicție de circulaţie (tot în Italia între Vipiteno şi granița de stat) de la miezul nopții până la ora 22.00, dozaj austriac vineri 18 iunie și interdicție austriacă sâmbătă 19 iunie, de la 15.00 la 22.00.

În Italia, interdicţiile de duminica au fost deja anunţate AICI. De reţinut că, potrivit Trasporto Europa, de la restricţiile dintre Vipiteno și frontiera de stat din 26 mai, 6 și 16 iunie, sunt exceptate vehiculele utilizate exclusiv pentru transportul bovinelor pentru sacrificare, alimentelor perisabile, precum și transportul combinat rutier-feroviar cu dovada rezervării pe calea ferată care să conţină numărul vehiculului, data şi ora trenului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare