Ca urmare a faptului că anul acesta 1 Mai (Ziua Muncii) a căzut într-o zi de duminică, interdicția de circulaţie a sărbătorii va fi în conformitate cu interdicţia de duminică, astfel încât, în cea mai mare parte a Europei, transportul se va desfășura efectiv fără dificultăți suplimentare. De exemplu, pe 1 mai, la ora 22, în Germania, atât interdicțiile de sărbătoare, cât și de weekend, se vor încheia. Însă situația va fi diferită în Polonia, ţară care pe 3 mai sărbătoreşte Ziua Constituției. Ca urmare, presa locală anunţă că interdicțiile de circulație nu se vor aplica doar duminică, ci și luni și marți, după următorul program:

  • Duminică, 1 mai 2022: de la 8,00 la 22,00;
  • Luni, 2 mai 2022: de la 18,00 la 22,00;
  • Marți, 3 mai 2022: de la 8,00 la 22,00.

Precizăm că interdicțiile de circulație din Polonia se aplică doar camioanelor cu MTMA de peste 12 tone.

Există însă şi o serie de excepții, inclusiv pentru vehiculele poloneze care se întorc în țară din străinătate sau pentru transportul de încărcături perisabile. Cu toate acestea, nu există nicio excepție pentru vehiculele care părăsesc Polonia și merg în străinătate, așa că transportatorii trebuie să fie atenţi la restricții.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare