Sainsbury’s se confruntă din nou cu amenințarea unei întreruperi în aprovizionarea magazinelor sale din cauza unei alte dispute privind salariile mici pe fondul inflației în creștere. Peste 250 de lucrători ai depozitelor angajați de firma de logistică DHL cu un contract Sainsbury’s externalizat urmează să declare grevă. Membrii sindicatului Unite au sediul la centrul de distribuție din Emerald Park din Bristol, care aprovizionează magazinele Sainsbury’s din sud-vestul Angliei și vestul Țării Galilor.

Se pare că lucrătorii au trei contracte separate, ceea ce îi face să fie plătiți cu tarife diferite pentru aceeași muncă. Cel mai mic salariu este de 11,22 lire/oră, iar Unite caută să obţină o creștere de cel puțin 1,70 lire sterline pe oră a ratelor salariale de bază (+13% pentru cei mai puțin plătiți).

Sindicatul susține că negocierile s-au întrerupt după ce DHL a refuzat să facă o ofertă de mărire a ratei de bază a salariului, oferind în schimb plăți unice și scheme de bonusuri, dar a „atacat” și condițiile lucrătorilor, inclusiv plata concediilor de odihnă şi medicale.

Votul privind greva se deschide pe 8 martie și se va închide pe 22 martie. Dacă muncitorii votează pentru acțiune, Unite a declarat că greva va începe mai târziu în această primăvară.

În noiembrie 2021, 140 de șoferi de camioane au fost angajați cu același contract DHL pentru greva anulată de la Sainsbury’s, după ce au primit o creștere salarială cu 14%.

Şi retailerul Asda se confruntă cu potențiale perturbări în operațiunile sale de distribuție, după ce mii de șoferi de camioane, angajați din depozit și lucrători din birouri au votat luna trecută pentru a respinge cea mai recentă ofertă de plată a supermarketului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare