RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), se pregătește să deschidă a treia fabrică regională în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Bacău. Această fabrică, situată în parcul logistic ELI Parks Bacău, va efectua operațiunile de numărare și sortare a ambalajelor de băuturi colectate de la comercianți.

Noua fabrică are o suprafață de 7.800 m2, iar echipamentul va fi furnizat și instalat de către compania Anker Andersen A/S din Danemarca.

Fabrica va fi echipată cu 8 mașini industriale de sortat PET-uri și doze și alte 4 echipamente pentru sortarea sticlei, având o capacitate totală de procesare a ambalajelor de până la 2 milioane de PET-uri și recipiente metalice și aproximativ 1 milion de sticle pe zi. De asemenea, fabrica va mai fi dotată și cu două dispozitive de sortare optică cu o capacitate de 6 t/h și două prese de balotat cu o capacitate de peste 130 de baloți/zi.

Fabrica va fi operațională până la sfârșitul lui aprilie 2024 și va avea 70 de angajați.

RetuRO va deschide 17 centre în următorul an, unde va transporta ambalajele de băuturi colectate de la aproximativcirca 80.000 de comercianți. Acestea vor fi numărate, sortate și pregătite pentru transport către companiile de reciclare, în vederea producerii de materie primă reciclată, care va fi folosită la producția de noi ambalaje de băuturi.

“Cu un obiectiv ambițios de a deschide și opera 17 fabrici la nivel național, cu aproximativ 500 de angajați în mai puțin de un an, ne străduim să asigurăm, pas cu pas, resursele necesare pentru procesarea volumului de recipiente pentru băuturi colectate de la aproximativ 80.000 de comercianți. Deschiderea noii fabrici din Bacău reprezintă un pas important în asigurarea unei infrastructuri solide pentru SGR, pentru a susține eforturile în promovarea reciclării și protejarea mediului. Astfel, aducem beneficii atât mediului, prin reducerea deșeurilor, cât și comunității locale, prin crearea de locuri de muncă și stimularea dezvoltării economice a regiunii. Împreună cu partenerii, vom construi un sistem eficient și responsabil care va face din România un lider în domeniul reciclării și economiei circulare”, spune Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO. Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a adăugat: “Mă bucur că RetuRO este în grafic cu planul de deschidere a centrelor și ca va inaugura, la Bacău, primul astfel de punct din regiunea Moldovei. Este important ca întreg procesul logistic al SGR să se desfășoare cu un impact asupra mediului cât mai redus și cu emisii de CO2 cât mai puține. Deschiderea progresivă a centrelor de numărare, în primele luni de funcționare a SGR, va ajuta la îndeplinirea acestui obiectiv.”

Investiția în infrastructura industrială reprezintă cea mai mare parte din finanțarea obținută de RetuRO în cadrul unuia dintre cele mai mari credite private acordate în România pentru proiecte de mediu.

RetuRO face pași importanți spre consolidarea infrastructurii logistice. În 30 noiembrie 2023, SGR va fi lansat, iar fabrica din Bonțida (Cluj), va intra în funcțiune. Între timp, RetuRO a demarat pregătirile pentru a doua fabrică, situată în Giarmata (Timiș). În perioada următoare, RetuRO va anunța și alte locații strategice care vor intra în pregătire pentru susținerea SGR.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut