Agenția Reuters a spus că principalul factor în decizie va fi impactul crizei din Ucraina asupra clienților de retail, furnizorilor și distribuitorilor companiei.

Compania americană Procter & Gamble (P&G) și-a anunțat posibila retragere de pe piața rusă din cauza sancțiunilor, a restricțiilor financiare și a problemelor de aprovizionare, raportează Reuters, citând un reprezentant al companiei.

Potrivit P&G, principalul factor decisiv va fi impactul crizei din Ucraina asupra clienților de retail, furnizorilor și distribuitorilor companiei. Înainte de începerea operațiunilor speciale ale Forțelor Armate Ruse în Ucraina, afacerile în Rusia și Ucraina reprezentau între 1,5% şi 2% din profiturile globale ale companiei.

Luna anterioară, P&G anunțase că a încetat investițiile în segmentul rus al afacerii sale și că lista produselor exportate în Federația Rusă a scăzut. P&G are aproximativ 2.500 de angajați în Rusia.

Compania a spus că există un „nivel ridicat de incertitudine cu privire la modul în care va evolua războiul, durata lui și soluția sa finală”. De asemenea, compania a declarat că cele două fabrici ale sale din Ucraina, în care lucrează circa 500 de angajaţi, ar putea fi distruse, ceea ce va avea un impact financiar.

UPDATE:

La câteva ore după ce Reuters anunţa o posibilă ieşire a P&G din Rusia, agenţia rusă de presă TASS a relatat că producătorul american de produse de uz casnic și de igienă a negat posibilitatea unei retrageri complete de pe piața rusă, menţionând că va continua să adapteze afacerea în funcție de situația în continuă schimbare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare