În Marea Britanie, Asociaţia Transportatorilor Rutieri (RHA) solicită o mai mare securitate pentru camioane în parcări, peste noapte, deoarece furtul de marfă continuă să crească.

Costul furtului de mărfuri cu alimente a crescut la 700 de milioane de lire sterline în 2021, de la 250 de milioane de lire în 2011, potrivit Motor Transport, în timp ce statisticile National Vehicle Crime Intelligence Service arată că au existat peste 5.000 de infracțiuni de transport de marfă în Marea Britanie anul trecut. Instituția Britanică de Standardizare a constatat că alimentele și băuturile au reprezentat 17% din furturile de marfă anul trecut, în creștere cu 3% față de 2021.

RHA estimează că sunt necesare 11.000 de locuri de parcare sigure și securizate, pentru a preveni astfel de incidente peste noapte. Furtul de marfă este adesea comis de bande criminale organizate, iar lipsa capacității de parcare pentru camioane în Marea Britanie i-a lăsat pe șoferi vulnerabili în timp ce dorm, hoții tăind prelata pe lateral, făcând găuri în acoperișul remorcii sau manipulând sigiliile pentru a fura mărfuri, a avertizat RHA.

Furturile recente includ 200.000 de ouă Cadbury’s Creme, în valoare de 40.000 de lire sterline, dintr-o zonă industrială din Telford și ulei de măsline în valoare de 5.000 de lire sterline dintr-un camion într-o zonă de lângă Doncaster. „În industrie se pune accentul sporit pe securitate, în special în lumina crizei costului vieții. Deși este esențial să existe toalete și dușuri de primă clasă, impactul lor pozitiv se reduce dacă se fură marfa, combustibilul sau vehiculul în timp ce le utilizează şoferii. Solicităm furnizorilor de facilități să se uite la securitatea locațiilor lor și să se asigure că șoferii sunt în siguranță atunci când le vizitează. Facem campanie pentru o mai bună securitate a instalațiilor existente, astfel încât șoferii să se simtă în siguranță noaptea și să poată efectua livrările netulburați”, spune Tom Cornwell, responsabilul politicii RHA pentru infrastructură și licențierea operatorilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut