Rhenus Automotive a deschis în orașul chinez Shenyang o unitate de producție pentru fabricarea punților față și spate pentru un nou vehicul BMW. Specialistul în logistică auto din cadrul Grupului Rhenus va lucra în viitor ca furnizor pentru fabrica BMW situată în Dadong, la aproximativ zece kilometri distanță. Rhenus și-a asumat responsabilitatea pentru achiziționarea tuturor componentelor, pentru managementul calității și supravegherea rețelei globale de furnizori.

O fază pregătitoare de 18 luni a precedat începerea producției de osii. Pe lângă înființarea primei unităţi de producție din China pentru Rhenus Automotive, aceasta a inclus și înființarea unei societăți holding la Shanghai, care va gestiona procesele generale și dezvoltarea continuă a Rhenus Automotive în China. „Am reușit să dezvoltăm echipamente extrem de automatizate, care combină conceptele și tehnologiile Industriei 4.0 și fabricarea inteligentă. Acest lucru a dus la componente, scule și mașini interconectate, care îndeplinesc în mod ideal cerințele ridicate ale clienților în ceea ce privește producția și calitatea”, spune Marcus Ewig, director general al Rhenus Automotive.

Unitatea, operată exclusiv pentru BMW Group, se întinde pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați. Circa o sută de sub-furnizori transportă componentele necesare pentru producția axelor la fabrica Rhenus.

Vehiculele finite sunt destinate pieței asiatice, în special Chinei. „China este o piață importantă de creștere pentru noi, la care ne gândim de ani de zile. Lansarea actuală pe piață a fost aleasă în mod deliberat, deoarece ne așteptăm la un mare dinamism aici în următorii câțiva ani”, a mai spus Marcus Ewig.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare