Aproape 40.000 de șoferi au fost amendați pentru că au folosit necorespunzător telefoanele mobile în timpul conducerii – arată statistica celei mai recente campanii de control ROADPOL, desfăşurată în octombrie în toată Europa. 

Regulile de distragere a atenției în țările europene variază, dar majoritatea țărilor interzic utilizarea unui dispozitiv mobil fără un dispozitiv hands-free în timpul conducerii. Poliția din țările participante a constatat 44.811 de tipuri diferite de încălcări, între care 39.504 de șoferi și-au folosit telefonul mobil pentru a suna sau trimite mesaje în timp ce conduceau, iar 113 șoferi și-au folosit dispozitivul ca sistem de navigație. De asemenea, 5.195 de șoferi au fost prinși folosind alte surse de distragere a atenției, cum ar fi privirea la televizor, citirea unui ziar sau mâncatul la volan – acesta este interzis în Elveția și Polonia şi vizează şoferii care transportă unul sau mai mulți pasageri în vehicul.

Datele colectate, potrivit Diario de Transporte, arată în mod clar că distragerea atenţiei la volan este un fenomen în creștere rapidă și o cauză tot mai întâlnită în coliziunile rutiere în ultimii ani.

În timpul operațiunii Focus On The Road, polițiștii au surprins şi 40.306 de șoferi și pasageri care nu au folosit centurile de siguranță. În mai multe țări, șoferii au fost monitorizați și pentru consumul de alcool și droguri în timpul operațiunii. În Olanda, acest lucru a dus la identificarea a 422 de șoferi sub influența alcoolului și a 335 de șoferi sub influența substanţelor interzise, în unele cazuri chiar în combinație cu alcool.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut