A doua campanie europeană de inspecție rutieră din acest an dedicată transportului de mărfuri și de persoane, Truck & Bus, efectuată de rețeaua de poliție rutieră Roadpol, va avea loc de luni, 10 mai, până duminică 16 mai 2021. Ca şi în edițiile anterioare, Poliția din diferitele țări europene va intesifica verificările vehiculelor comerciale și autobuzelor, concentrându-se asupra stării psihofizice a șoferilor, asupra respectării limitelor de viteză și a timpilor de conducere și odihnă. De asemenea, se verifică respectarea legislației ADR și toate celelalte dispoziții privind transportul rutier prevăzute de legislația națională și comunitară.

Campania anterioară a avut loc în februarie 2021 și a relevat o creștere a încălcărilor legate de tahograf la nivel european. Dintr-un total de 240.924 vehicule comerciale verificate, agenții au găsit 4.255 de cazuri în care tahografele nu au fost utilizate în mod corect și 796 de cazuri de manipulare, comparativ cu 321 manipulări descoperite în cele 206.304 de controale efectuate în campania Truck & Bus din octombrie 2020. 

În februarie au fost descoperite 10.773 de încălcări ale regulamentelor de conducere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare