În întreaga Europă, pe 21 aprilie 2023, va fi măsurată viteza șoferilor pe şosele în cadrul Speed Marathon. Alăturându-se inițiativei ROADPOL, şi poliția maghiară va controla viteza timp de 24 de ore, dar înainte de asta, oamenii din fiecare comunitate sunt chemaţi să voteze locul/locurile în care îşi doresc amplasarea radarelor. 

Acţiunea ROADPOL se va desfăşura din 21 aprilie, orele 6:00, până în 22 aprilie, orele 6:00.

Potrivit police.hu, experiența din anii precedenți arată că 95% dintre șoferii verificați de poliție în timpul Speed Marathon-ului de 24 de ore optează pentru o viteză conformă cu reglementările.

Ca și în trecut, poliția maghiară solicită acum ajutorul cetățenilor în desemnarea locurilor de control, aşteptând sugestii pe e-mail. Cunoscând caracteristicile locațiilor propuse, sediul poliției județene va desemna locațiile și datele exacte până la data de 20 aprilie 2023, despre care Serviciul de Comunicare va informa apoi publicul.

Scopul principal al inspecției, potrivit Infostart.hu, este de a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele depășirii vitezei. Totodată, polițiștii iau măsuri și împotriva altor încălcări în timpul campaniei.

Ideea consultării oamenilor din comunitate cu privire la locul/locurile în care doresc să se facă verificările de viteză, pe care Ungaria o replică acum, a fost dezvoltată de statul federal german Renania de Nord-Westfalia şi a fost primită cu mare entuziasm.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut