A.P. Moller – Maersk & iB Cargo  anunță introducerea în premieră în țara noastră a tehnologiei și roboților dezvoltați de startup-ul Dexory. Roboții sunt folosiți în centrul de distribuție și logistică unde cele două companii deservesc împreună unul dintre cei mai mari producători globali de mobilă și decorațiuni interioare.

Unul dintre principalele avantaje oferite de soluția Dexory este vizibilitatea instantă a stocurilor și operațiunilor, printr-un simplu click. Cu ajutorul roboților autonomi de 12 m înălțime sunt captate date și imagini din depozit în timp real, iar tehnologia revoluționară digital twin permite analiza instantanee a stocurilor, a gradului de ocupare și a mișcării stocurilor. Apoi, tehnologia digital twin oferă acces instantaneu la datele capturate, evidențiind orice discrepanțe cu alte sisteme de monitorizare a stocului (WMS), într-un format digital intuitiv, ușor de accesat.

Datele obținute ajută la rezolvarea rapidă a provocărilor operaționale, sporesc eficiența atât în procesul de depozitare, cât și printr-o acuratețe crescută în procesul de picking și generează informații valoroase despre operațiunile din depozit (fluctuația în timp real a gradului de ocupare, planificarea rutelor de picking etc.), care în trecut erau realizate manual. Folosind Inteligența Artificială, sistemul oferă sugestii de optimizare în timp real, pentru planificarea mai precisă a resurselor și pentru un management mai eficient al forței de muncă.

Depozitul din parcul industrial CTPark Bucharest West a fost deschis în septembrie 2021, având inițial 76.000 mp, iar la mai puțin de doi ani acesta a fost extins la 100.000 mp. Acesta oferă soluții logistice personalizate și deservește 8 țări din Europa și Balcani.

Robotul NEO, dezvoltat de Dexory, operează zilnic în acest centru logistic din Bolintin-Deal, scanând peste 10.000 de amplasamente de paleți pe oră, față de 150 de amplasamente pe oră cu procesele manuale curente. Acesta acoperă culoare largi, dar și cele foarte înguste și dificil de navigat, și ține evidența atât a paleților întregi, cât și a cutiilor rămase în zonele de picking – efort care consumă timp și este predispus la erori umane, integrându-se în operațiunile zilnice și lucrând alături de echipele din depozit 24/7.

Dexory, fondat de Andrei Dănescu, Oana Jinga și Adrian Negoiță la Londra, colaborează deja cu Maersk pentru depozitele din Regatul Unit și Irlanda. Extinderea soluției în noi teritorii este un factor important pentru angajamentul Maersk de a integra noi tehnologii, precum și pentru sustenabilitate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut