Robotul Dexory, dezvoltat de trei români la Londra, a făcut o demonstrație live în depozitul de lângă București deservit de Maersk și IB Cargo. Cu o capacitate de scanare de 10.000 de paleți pe oră, acesta se mișcă autonom în depozit și scanează codurile de bare de pe paleții aflați pînă la 12 m înălțime, astfel încât inventarul întregului depozit poate fi realizat într-o singură zi.

Datele obținute sunt trimise în sistemul WMS al companiei, astfel că discrepanțele sunt detectate în cel mai scurt timp. Sistemul ajută atât la eficientizarea forței de muncă, cât și la vizualizarea stocului în timp real.

Soluția a fost dezvoltată de Andrei Dănescu, Oana Jinga și Adrian Negoiță la Londra, şi este deja folosită în depozitele Maersk din Regatul Unit și Irlanda. Cei trei români au început activitatea în urmă cu opt ani, iar în prezent au ajuns la o echipă de 100 de oameni care se ocupă atât de asamblarea și instalarea robotului, cât și de dezvoltarea pe parte de software.

Soluția nu presupune achiziția robotului, ci doar un abonament lunar de tipul „Robot as a serviceׅ“.

Mai multe detalii puteți găsi AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut