Rohlig Suus Logistics a achiziționat Joppa Logistics, din Cehia, companie specializată în servicii de depozitare și transport rutier de grupaj. Cu această achiziție, Suus aproape își va dubla cota de piață în Republica Cehă și își va consolida poziția în Europa Centrală și de Est. Este prima achiziție străină a companiei și a doua în câteva luni, după preluarea companiei poloneze Expert, specializată în livrări last mile și servicii cu valoare adăugată. Contractul a fost semnat pe 6 iunie, iar întreaga tranzacție este de așteptat să fie finalizată în următoarele săptămâni.

Rohlig Suus Logistics și-a extins serviciile în Republica Cehă din 2018, oferind transport aerian, maritim și rutier. În toamna lui 2022, compania și-a deschis primul depozit în Brno. Joppa Logistics, pe de altă parte, este o companie cu filiale în Praga, Brno, Zlín, Olomouc și Ostrava. „Având în vedere turbulențele pieței și situația geopolitică, reziliența lanțurilor de aprovizionare ale clienților noștri este una dintre prioritățile noastre principale. În anii următori ne dorim să dezvoltăm operațiunile externe, inclusiv prin achiziții de companii mici și mijlocii. Republica Cehă este o piață importantă pentru noi și mă bucur că aici are loc prima achiziție internațională. Prezența noastră mai puternică în Republica Cehă va oferi o gamă și mai largă de servicii companiilor locale, poloneze și internaționale, pentru care întreaga regiune este adesea considerată ca o singură unitate de afaceri”, spune Tadeusz Chmielewski, Președintele Rohlig Suus Logistics.

Josef Drozdik, CEO al Joppa Logistics, a adăugat: „Prin alăturarea la Rohlig Suus Logistics, vom câștiga noi oportunități de dezvoltare, iar clienții vor avea acces la tehnologie avansată, noi servicii logistice și oportunități mai ușoare de a opera la nivel global și în întreaga regiune.”

Compania intenționează să își dezvolte în continuare serviciile de logistică contractuală, intermodală, feroviară, LCL, FCL, LTL și FTL pe alte piețe din Europa Centrală și de Est, inclusiv prin achiziții.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut