Rohlig SUUS Logistics și-a deschis primul depozit din Slovacia, la Bratislava, care servește ca un centru logistic multifuncțional, cuprinzând atât un depozit logistic, cât și un terminal de manipulare. Dubla funcționalitate sporește manipularea eficientă a mărfurilor și distribuția acestora pe piața locală și în alte țări din regiunea ECE.

Noul depozit are o suprafață de 2.300 mp și poate găzdui până la 1.500 de europaleți în rafturi moderne. Sucursala operatorului logistic polonez oferă, de asemenea,servicii cu valoare adăugată (de exemplu, ridicarea comenzilor sau co-ambalarea) și există planuri de dezvoltare a serviciilor vamale. Unitatea este situată aproape de autostrada D1 care leagă Republica Slovacă, Republica Cehă, Polonia, Ungaria și Austria. Dincolo de serviciile de depozitare, compania pune un accent semnificativ și pe dezvoltarea transportului de grupaj rutier, aerian și maritim în regiune.

Artur Malarski, membru al Consiliului de Administrație la Rohlig SUUS Logistics, responsabil pentru dezvoltarea ECE, declară: „Ne concentrăm pe dezvoltarea serviciilor în Republica Slovacă deoarece mulți investitori văd regiunea ECE ca o singură unitate de afaceri. În consecință, Rohlig SUUS își dezvoltă în mod dinamic serviciile în acest domeniu – acum în Slovacia și dorim să continuăm și în celelalte sucursale ale noastre. Construirea unei rețele extinse de conexiuni și depozite este unul dintre elementele care ne apropie de obiectivul nostru strategic de afaceri, de a deveni jucător cheie în serviciile de logistică din regiunea ECE.”

Noua investiție marchează un alt pas semnificativ în eforturile de expansiune internațională ale companiei. Anul trecut, operatorul a deschis primul depozit străin în Republica Cehă și un altul la sfârșitul acestui an, contribuind la creșterea capacității operaționale a companiei. În iunie, Rohlig SUUS Logistics a achiziționat Joppa Logistics, companie cehă specializată în depozitare și grupaje. Pe lângă Republica Cehă și Slovacă, Rohlig SUUS Logistics are și filiale în Ungaria, România și Slovenia.

„Combinația dintre un depozit logistic și un terminal de manipulare accelerează semnificativ procesele logistice, inclusiv manipularea transporturilor maritime, rutiere sau aeriene și distribuția lor ulterioară în Slovacia sau în țările Europei Centrale de Est și de Sud”, spune Michal Sisolak, director Rohlig SUUS Logistics Slovacia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut