Rolul Poloniei în comerțul internațional al Ucrainei este în continuă creștere. Prin urmare, operatorul polonez Rohlig Suus Logistics își dezvoltă oferta în această direcție, oferind un serviciu regulat de transport rutier de grupaj, vămuire la sucursala din Rzeszow, precum și distribuție ulterioară în Europa de Vest.

“Recent, am observat o creștere a cererilor comerciale pentru transport pe linia Polonia-Ucraina, ceea ce reprezintă un semnal clar privind potențialul de creștere a afacerilor pe piața ucraineană. De aceea dezvoltăm transportul rutier de grupaj în această direcție”, spune Piotr Szalkiewicz, International Groupage Product Director – CEE la Rohlig SUUS Logistics. „Datorită rețelei noastre, asigurăm și acoperirea întregii Europe, precum și vămuirea într-un depozit de depozitare temporară în filiala Rzeszow, suport și consultanță oferite de o echipă de expeditori și agenți vamali (inclusiv în limba ucraineană) și asigurarea expedierii.”

Suus oferă plecări de două ori pe săptămână în direcția Polonia-Ucraina de la filiala sa din Rzeszow. Operatorul livrează mărfuri către și dinspre Lvov, cu un timp de tranzit de 24-48 de ore, și mai departe de la și către Lutsk, Kiev, Zaporizhzhia, Poltava, Mykolaiv și Kryvyi Rih. Pe lângă transportul comercial, compania organizeaza si transporturi legate de ajutorul umanitar.

Războiul din Ucraina a schimbat dramatic rutele comerciale din Europa de Est. Închiderea traficului Mării Negre sau excluderea spațiului aerian a făcut din Polonia poarta de intrare pe piața globală pentru Ucraina și principalul său partener comercial. Cifra de afaceri din comerțul internațional polonez cu Ucraina a crescut cu 56% în 2022, inclusiv exporturile cu 59% și importurile cu 52%. „Polonia e un hub logistic natural între Ucraina și Europa de Vest. Asistăm deja la dezvoltarea afacerilor în această direcție și cred că și țara noastră va juca un rol vital în reconstrucția Ucrainei. Fără îndoială, un rol cheie în lanțul de aprovizionare este și va continua să fie jucat de Rzeszow și Lublin” spune Krzysztof Gąsiewski, director regional la Rohlig Suus Logistics. Operatorul polonez a deschis recent un nou depozit în Lublin, mărindu-și capacitatea operațională în regiune cu 30%. „Locația favorabilă și infrastructura în continuă dezvoltare fac din Regiunea Lublin și Subcarpatia un hub atractiv pentru companiile care doresc să-și dezvolte operațiunile în Ucraina, precum și pentru antreprenorii ucraineni care sunt concentrați pe expansiune în Europa Centrală sau de Vest.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut