Operatorul logistic Rohlig SUUS Logistics, din Polonia, își consolidează poziția pe piața din Republica Cehă printr-o nouă investiție. Ca răspuns la cererea tot mai mare de servicii logistice complete pe piața cehă, compania își extinde spațiul de depozitare din Brno cu 50%, până la 12.500 mp. Rohlig SUUS Logistics pune, de asemenea, un accent puternic pe serviciile de transport rutier, maritim și aerian din regiune.

Noua investiție, situată la GLP Park Brno Holubice, este un depozit modern cu un terminal cross-dock care acoperă o suprafață de 4.200 mp. Această facilitate marchează a doua prezență Rohlig SUUS Logistics în locație. Primul depozit a fost deschis în trimestrul al patrulea din 2022, iar această nouă unitate este o altă parte semnificativă a dezvoltării pe piața cehă. În iunie, compania a achiziționat complet Joppa Logistics, specializată în servicii de depozitare și transport rutier de grupaj. Datorită acestei investiții, SUUS și-a dublat cota de piață în Republica Cehă. În prezent, operatorul logistic are peste 150 de angajați în țară.

Artur Malarski, membru al CA la Rohlig SUUS Logistics responsabil pentru dezvoltarea CEE, a declarat: „Ne dorim să devenim un jucător important în Europa Centrală de Est. Dezvoltarea serviciilor pe piața cehă este o progresie firească în foaia noastră de parcurs. Cehia este o regiune deosebit de importantă pentru noi – prima sucursală străină din CEE, primul depozit străin și prima achiziție străină. Punem un accent deosebit pe dezvoltarea serviciilor de transport rutier de marfă aici prin colaborarea cu alte sucursale Rohlig SUUS din regiunea CEE.”

Jiri Chladek, Managing Director al SUUS pentru Cehia şi Slovacia, adaugă: „Poziția Republicii Cehe ca centru logistic important este în creștere constantă. Țara este al doilea partener cheie al Poloniei în ceea ce privește exporturile și cifra de afaceri de mărfuri. Sucursala din Brno a crescut semnificativ capacitățile noastre operaționale și ne-a permis să extindem gama de servicii, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării viitoare a rețelei de transport de grupaj internațional și intern și logistică contractuală din regiune”.

SUUS oferă o gamă largă de servicii logistice pieței cehe – rutiere, aeriene, maritime, feroviare și 4PL. Noua investiție în Brno extinde portofoliul companiei cu servicii de logistică contractuală, precum cele dedicate clienților de comerț electronic, depozitare temporară, servicii cu valoare adăugată (co-ambalare și etichetare), manipularea mărfurilor și distribuirea transporturilor către Cehia și țările învecinate. Depozitul este situat lângă autostrada D1, care oferă legături cu Polonia, Slovacia, Ungaria și Austria.

Fiecare dintre noile facilități îndeplinește cele mai înalte standarde de mediu și este certificată BREEAM. Depozitele sunt gestionate de sistemul WMS al Blue Yonder și au un rating A+. Pe acoperișuri vor fi montate panouri fotovoltaice, iar un sistem special de colectare a apelor pluviale permite reutilizarea acestora. Încărcătoare pentru mașini electrice au fost puse la dispoziție la fața locului, iar compania a introdus stivuitoare cu baterii litiu-ion.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut