În Almeria (Spania), în cadrul operațiunii Izabela, Garda Civilă a arestat 20 de persoane aparținând unei organizații criminale care a introdus cantități mari de hașiș cu bărci prin porturile de agrement. În plus, a existat o altă ramură care, prin intermediul camioanelor, a livrat substanța narcotică în Europa.

Potrivit unui comunicat al Institutului Armat, operațiunea a început în octombrie anul trecut cu remorcarea unei bărci de agrement în largul coastei Almeria, care fusese suspectată şi anterior. Odată ajunși în portul Aguadulce, agenţii au observat atitudinea suspectă a mai multor persoane. Ca atare, au cerut instanței de gardă un mandat de intrare și percheziție pentru a inspecta nava. Dat fiind că în interior au fost găsiţi 41 de baloți de pânză și 18 rezervoare de combustibil, s-a procedat la arestarea a șase persoane – patru bărbați și două femei – pentru infracțiunea de trafic de droguri.

Liderul acestei organizații este un cetățean român, cu un standard foarte ridicat de viață și care deține mai multe proprietăți imobiliare atât în Spania cât și în România, mai multe companii si patru vehicule de lux. În eșalonul inferior, există un cuplu căsătorit de aceeași naționalitate, care se ocupa de securitate şi de plăţi, în vreme ce o prietenă a femeii ar fi fost responsabilă cu logistica și supravegherea împreună cu soțul ei. Implicați au mai fost și căpitanul bărcii și șoferul camionului. Cu ajutorul sprijinului Poliției Române, a fost posibilă și investigarea bunurilor lor.

În timpul anchetei, Garda Civilă a aflat că o barcă sub pavilion olandez, care aparţine unuia dintre membrii organizației, ar putea furniza combustibil bărcilor de mare viteză. Ajunsi în port, agenții au găsit două baloturi de pânză și numeroase pastile de hașiș, pentru care au fost arestați cei trei membri ai echipajului care ar face parte din filiala logistică a organizației.

În plus, a existat o altă filială care, prin intermediul camioanelor, a livrat substanța narcotică în Europa. Unul dintre membrii organizației, care lucrează într-o companie de transport și este soțul responsabilului de logistică și supraveghere, ar fi fost însărcinat cu conducerea camionului.

În urma operațiunii, Garda Civilă a arestat 20 de persoane și a confiscat 12 vehicule, 4 bărci de agrement, un jet ski, documentație, dispozitive electronice, 2.125 litri de combustibil, numeroase ceasuri și bijuterii, precum și 1.297 kilograme de hașiș.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare