În 2022, pe drumurile din țara noastră s-au înregistrat aproape 86 de decese la un milion de locuitori, în timp ce în Norvegia acestea au fost puțin peste 21. Situația de la noi, însă, se pare că a reușit să se îmbunătățească semnificativ în acest domeniu cel puțin față de anul precedent, când s-au înregistrat 96 de decese. Și Serbia a reușit să reducă numărul deceselor rutiere cu 13%, dar în zece ani. Situația din Croația s-a îmbunătățit cu 22,5% între 2012 și 2022, dar este încă destul de mare, de peste 71 de decese la un milion de locuitori.

Germania este pe locul 7 în clasament după Irlanda și înaintea Finlandei.

Clasamentul aparține portalului vignetteswitzerland.com, care citează date de la Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC).

Potrivit acestei liste, cele mai sigure țări sunt Norvegia, Suedia, Marea Britanie, Danemarca și Elveția, iar cele mai periculoase sunt România, Serbia, Bulgaria, Croația și Portugalia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut