Pentru reducerea cozilor la frontiera româno-ucraineană, partea română a anunțat necesitatea completării în prealabil a declarațiilor vamale de tranzit pe teritoriul României. Acest lucru a fost publicat de serviciul de presă al Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Securitatea Transporturilor (Ukrtransbezopasnost).

La momentul prezentării mărfurilor, autoritatea vamală de la frontieră va putea întocmi documentele conform declaraţiei vamale, reducând astfel timpul de aşteptare pentru completarea documentelor relevante.

Declarațiile vamale de tranzit se completează în sistemul informatic NCTS-RO și pot fi depuse de către proprietar sau reprezentantul acestuia în baza unui acord de reprezentare încheiat.

De asemenea, partea română a furnizat informații despre companiile care au dreptul de a depune declarații la birourile vamale de la frontiera cu Ucraina, precum și despre operatorii economici autorizați care oferă o garanție sau scutiri de garanție în tranzitul unional/comun (lista AICI).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare