Guvernul rus a interzis țărilor „neprietenoase” să folosească teritoriul Rusiei pentru transportul rutier.  Rezoluția va intra în vigoare pe 10 octombrie și va fi valabilă până la 31 decembrie 2022.

Potrivit decretului semnat de premierul rus Mihail Mișustin, țările „neprietenoase” (statele UE, Norvegia, Ucraina și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) nu vor mai avea voie să folosească teritoriul Rusiei pentru transportul rutier. Diferite alimente, îmbrăcăminte și produse tehnologice, precum și consumabile medicale, au fost însă exceptate de la interdicție. În special, pe teritoriul Federației Ruse se vor putea importa animale vii, plante, copaci, carne, pește, produse lactate, legume, fructe, nuci, produse de cofetărie, produse finite din cereale, cereale, făină, băuturi alcoolice și non-alcoolice, componente chimice pentru cosmetice şi produse chimice de uz casnic, echipamente, aparate, instrumente muzicale etc.

Această decizie vine ca răspuns la diversele restricții adoptate de ţările Uniunii Europene, încă de la jumătatea lui aprilie, privind utilizarea drumurilor europene pentru transportul rutier al mărfurilor din şi către Rusia.

Măsura ar trebui să îmbunătățească situația transportatorilor ruși care au pierdut masiv comenzi internaționale în fața celor din UE sau Asia Centrală. Guvernul speră chiar să reducă și costurile de transport, presupunând că firmele rusești vor transporta mărfuri prin țara lor mult mai ieftin decât o făceau polonezii, lituanienii, kazahii sau georgienii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare