Președintele rus Vladimir Putin a semnat pe 16 iulie un decret potrivit căruia Agenția Federală de Administrare a Proprietății va gestiona temporar activele rusești ale Danone și Baltika, deținut de Grupul Carlsberg. Ca urmare, acționarii străini ai companiilor nu mai pot efectua tranzacții cu proprietatea, activele fiind înghețate în Rusia, scrie Izvestia. Moscova a amenințat de mai multe ori că va sechestra bunurile și facilitățile occidentale rămase în țară, iar acum a făcut un alt pas în această direcție.

Decretul spune că peste 83 de miliarde de acțiuni ordinare Danone Rusia deținute de Produits Laitiers Frais Est Europe, precum și 85.000 de acțiuni Danone Trade, sunt transferate către Agenția de Administrare a Proprietății de Stat. În plus, Federal Property Management Agency va primi 98,56% din Baltika Brewing Company LLC, deținută de Carlsberg Sverige Aktiebolag, precum și 1,35% din Hoppy Union și 0,09% din Carlsberg Deutschland GmbH. Mai târziu, serviciul de presă al Grupului Carlsberg a precizat că „o astfel de dezvoltare a evenimentelor este neașteptată”. Grupul va evalua implicațiile legale și operaționale ale unei astfel de hotărâri și va lua măsurile necesare. Danone, cel mai mare producător de lactate din Rusia, a anunțat în 2022 suspendarea dezvoltării locale. Ulterior, compania și-a anunțat intenția de a transfera controlul asupra unei divizii de produse lactate și băuturi pe bază de plante, inclusiv 13 fabrici din Rusia. Carlsberg Group a anunțat la sfârșitul lunii iunie finalizarea căutării unui investitor pentru Baltika și semnarea unui acord cu viitorul proprietar al activelor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut