Rusia a prelungit interdicția de intrare pentru camioanele din UE, Norvegia, Regatul Unit și Ucraina, până la 30 iunie 2023. Legea a fost inițial în vigoare până la sfârșitul anului 2022.

Interdicția asupra camioanelor înmatriculate în așa-numitele țări ostile a fost introdusă pe 10 octombrie 2022. Transportul rutier din aceste țări în Rusia este încă posibil, dar remorca trebuie cuplată la un autotractor rus sau belarus la graniță. Aceeași interdicție de intrare se aplică și în Belarus, potrivit Nieuwsblad Transport.

Există o serie de excepții de la lege, astfel încât transportul produselor alimentare poate avea loc în continuare. De asemenea, poșta și bunurile de ajutor umanitar au voie să treacă granița.

De cealaltă parte, UE nu a permis intrarea camioanelor ruse și belaruse din aprilie anul trecut, cu excepția transportului către Kaliningrad.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut