În 2022, necesarul de muncitori străini al Rusiei va fi de 124.007. Vorbim doar despre imigranții care vin în Rusia cu viză. Acest lucru s-a stabilit printr-un decret guvernamental care a intrat în vigoare la 14 decembrie. Consiliul de Miniștri stabilește anual numărul maxim de străini din țările cu viză cărora li se permite să lucreze în Rusia. În 2021, nevoia a fost mai mică, de 101.871 de persoane.

Același document definește sectoarele de angajare în care străinii sunt solicitați și numărul maxim de muncitori „importați” în fiecare. Lista acestor profesii nu s-a schimbat față de anul curent.

În 2022, specialiştii în minerit, construcţii şi lucrări de instalaţii vor fi cei mai necesari (37.970 de oameni). Pe locul al doilea se află lucrătorii din industria metalurgică și a construcțiilor de mașini (18.750 de persoane).

De asemenea, șoferii străini, mașiniștii, instalatorii de echipamente, vânzătorii, inginerii, precum și muncitorii din agricultură, silvicultură, pescuit și vânătoare pot câștiga bani în Rusia. Managerii străini, îngrijitorii/infirmierii și modelele vor fi, de asemenea, pe lista de lucrători acceptaţi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut