La sfârșitul lunii septembrie, Rusia ocupa locul al zecelea în ceea ce privește veniturile anuale din exporturile de ciocolată, după cum a menționat Asociația Afacerilor de Cofetărie „Askond”, poziţionându-se astfel înaintea Elveţiei.

Asemenea date sunt prezentate în rapoartele ITC Trademap și UN Comtrade, citate de Asociația Afacerilor de Cofetărie „Askond”. „La sfârșitul lui septembrie 2021, Rusia se afla pe locul al zecelea, înaintea Elveției, în ceea ce privește veniturile anuale din export. Astfel, Rusia a exportat anual produse de ciocolată în valoare de 838,5 de milioane de dolari. Potrivit acelorași date, exporturile elveţiene de produse de ciocolată pentru aceeași perioadă au fost de 819 milioane de dolari”.

Experții au remarcat că, în 2020, Rusia s-a clasat pe locul al unsprezecelea între exportatorii mondiali de produse de ciocolată, cu un volum de export de 295.700 de tone, în valoare de 729,2 milioane de dolari. Elveția a ocupat locul al zecelea, cu un rezultat de 109.800 de tone şi 753 milioane de dolari.

Conform previziunilor Askond, exportul industriei de cofetărie va crește fizic cu 19,1% în 2021. Volumul de aprovizionare cu dulciuri autohtone în străinătate va fi de 824.500 de tone, cu o valoare de 1,68 miliarde de dolari, cifre care, conform asociației, vor reprezenta un record pentru sector și vor depăși volumul exporturilor de dinainte de pandemie, din 2019, cu 30,8%.

Asociația a remarcat că produsele din ciocolată ocupă un loc important în structura exporturilor de cofetărie rusești (51,5%). „Dinamica livrărilor în străinătate ne permite să argumentăm că, până la sfârșitul anului, Rusia își va consolida poziția printre primii zece exportatori mondiali de astfel de dulciuri”, a spus Askond.

Produsele de cofetărie rusești sunt exportate în 92 de țări. China și țările Uniunii Vamale rămân principalii cumpărători de dulciuri ruseşti (57% din oferta de export).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut