La fosta fabrică Volvo Trucks din Kaluga, Rusia – actuala întreprindere AMO (parte a grupului Industrial Investments), a fost lansată producția de serie de utilitare Next autohtone, relatează Prime.

„Repornirea rapidă a producției a devenit posibilă datorită participării active a celor interesați de dezvoltarea ingineriei mecanice autohtone. Acum, uzina este 100% pregătită pentru funcționare, toate măsurile pregătitoare necesare fiind finalizate”, a declarat Andrei Alexandrov, Director General al Grupului de Companii pentru Investiții Industriale.

Până la sfârșitul anului este planificată fabricarea a 50 de mașini, urmând ca în 2024 să se producă 2.000 de unități. „Echipa și-a dovedit calităţile, iar conducerea Grupului nu s-a abătut de la termenele planificate, în ciuda situației dificile. Acum, întreprinderea este pregătită să atingă capacitatea maximă, inclusiv întregul ciclu de producție. După cum ne așteptam, 2023 a devenit un punct de cotitură în repornirea activităţilor producătorilor auto din regiune”, a declarat Vladislav Shapsha, guvernatorul regiunii Kaluga. Potrivit Retail.ru, Industrial Investments a menționat că AMO intenționează să extindă linia de mașini produse – compania este pregătită pentru parteneriate economice și de producție cu părțile interesate. După cum a clarificat Andrei Alexandrov, următoarea rundă de negocieri cu partenerii străini este deja în derulare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut