Ca urmare sancțiunilor impuse de către UE, Federația Rusă se vede nevoită să caute urgent furnizori de piese de schimb pentru industria sa auto. Rusia consideră acum Iranul drept partenerul său în această problemă, potrivit Money.pl, şi ar vrea să implice, de asemenea, şi Turcia în cooperarea lor.

Sancțiunile occidentale impuse Rusiei și Iranului împiedică activitatea sectorului auto în ambele țări. Mohammadreza Najafi-Manesh, șeful Asociației Iraniene a Producătorilor de Piese Auto, a declarat că în regiune este nevoie de peste 800 de milioane de mașini produse la nivel local, iar „cooperarea trilaterală ar avea un potențial mare”.

În ceea ce privește Federația Rusă, ar fi trebuit să apeleze în luna mai la Iran pentru furnizarea de componente pentru asamblarea mașinilor, care nu sunt disponibile din cauza sancțiunilor. Mohammadrez Najafi-Manesh a subliniat că Moscova este interesată de ideea de proiectare și producție comună de mașini.

Industria auto rusă a înregistrat o scădere record în luna mai, de 96,7%. În total, au fost produse 3.720 de vehicule, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2021, aproximativ 112.000 de vehicule au părăsit fabrica.

BMW, Ford, Hyundai, Mercedes, Volkswagen și Volvo au suspendat asamblarea mașinilor în Rusia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare