Această măsură se va aplica grâului și meslinului (amestec de grâu cu secară în proporție 2-1), secarei, orzului și porumbului.

Subcomitetul vamal a aprobat decizia de a interzice până la 31 august 2022 exportul de produse cerealiere din Rusia către Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) și exportul de zahăr rafinat și de zahăr brut în afara Uniunii.

Această măsură se va aplica grâului și meslinului, secarei, orzului și porumbului. O excepție este prevăzută pentru livrările sub licențe de export emise de Ministerul Industriei și Comerțului. Interdicția exporturilor de zahăr se va aplica exporturilor în țări terțe, livrările către EAEU urmând să fie posibile pe baza autorizațiilor eliberate de Ministerul Agriculturii.

„Deciziile vizează asigurarea securității alimentare a țării și vor contribui la protejarea pieței interne în circumstanțele actuale. În același timp, există încă oportunități de cooperare cu țările UEE”, a explicat reprezentantul Ministerului rus al Economiei, citat de Interfax. Propunerile finale vor fi înaintate la reuniunea Comisiei Economice Eurasiatice din 17 martie.

Potrivit unei surse a Kommersant, Federația Rusă acoperă cererea internă de cereale de aproximativ 1,5 ori, dar este necesar să se excludă trimiterea de produse în țările UEEA, care au achiziționat deja volumele de care au nevoie fără taxe vamale în sezon. Restricțiile în aprovizionarea cu zahăr pot fi atribuite cererii mari de produse din magazinele rusești.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare