Anul trecut, vânzările de bere și de mixuri de bere în Rusia nu s-au schimbat semnificativ faţă de 2021 – corecția indicatorilor a fost mai mică de 1%. Potrivit Fedstat.ru, volumul producției s-a ridicat la 802,5 milioane de decalitri, aproape la acelaşi nivel cu 2021 (+0,3%).

Producția de mixuri de bere a crescut cu 2,5%, până la 98,4 milioane de decalitri, iar volumul producției de bere – 704,1 milioane de decalitri – corespunde pe deplin indicatorilor anului 2021. De asemenea, indicatorii vânzărilor cu amănuntul nu s-au schimbat – s-au vândut 89,1 milioane de decalitri de mixuri de bere (-0,4%) şi 676,3 milioane decalitri de bere (+0,6%). Vânzările agregate au constituit 765,4 milioane decalitri, în creștere cu 0,5%. Potrivit directorului executiv al Asociației Producătorilor de Bere (APP), care reunește cele mai mari companii rusești de bere, precum AB InBev Efes, Baltika și Heineken Rusia, Viaceslav Mamontov, consideră că menținerea performanței din 2021 poate fi numită un rezultat bun pentru un 2022 turbulent. Pe de altă parte, potrivit Retail.ru, industria are nevoie de sprijin și stimulare suplimentară pentru a crește și a-și spori contribuția la economia rusă. „În 2023, producătorii de bere ruși se confruntă cu o serie de provocări fără precedent, legate în primul rând de reglementare și de o reducere suplimentară a puterii de cumpărare a populației. Un proiect de etichetare intră într-o fază activă, care necesită costuri semnificative, o restructurare serioasă a proceselor de producție și poate duce la creșterea valorii de vânzare cu amănuntul a produselor. De asemenea, ne așteptăm la efecte negative de la introducerea unei accize la băuturile care conțin zahăr de la 1 iulie 2023, care va afecta berea fără alcool. Potrivit experților, noua acciză va genera o reducere a producției de bere fără alcool cu 17,7% și la creșterea prețurilor pentru consumatorul final cu o medie de 11%. În aceste condiții, dezvoltarea sectorului, care asigură zeci de mii de locuri de muncă și aduce sute de miliarde de ruble la bugetul țării, are nevoie de sprijin. O politică fiscală previzibilă ar contribui la dezvoltarea industriei.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare