Anul acesta, agenții Roadpol din întreaga Europă vor efectua controale rutiere ale vehiculelor grele în trei săptămâni: 13 – 19 februarie, 8 – 14 mai și 6 – 12 noiembrie. Scopul campaniei – care va viza camioanele şi autobuzele care circulă de-a lungul principalelor autostrăzi și artere principale de comunicație – este ridicarea standardelor de siguranță rutieră la nivel european.

Operațiunea Truck & Bus, organizată periodic de rețeaua Poliției Rutiere Europene, Roadpol, se pregătește din nou de acţiune. Pentru 2023, au fost anunțate datele la care vor fi efectuate verificările. Sunt, în total, trei săptămâni (cu una mai puțin față de 2022!): de la 13 la 19 februarie, de la 8 la 14 mai și de la 6 la 12 noiembrie.

Obiectivul campaniei, ca întotdeauna, este ridicarea standardelor de siguranță rutieră, însă echipele urmăresc și armonizarea controalelor la nivel european. Verificările se vor concentra în special pe respectarea limitelor de viteză și a legislației privind transportul de mărfuri periculoase, respectarea prevederilor din legislația națională și comunitară, în special privind respectarea timpilor de conducere și de odihnă, verificarea stării psihofizice a conducătorilor auto și, în general, starea tehnică a vehiculului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut