În regiunea Cernăuți, la granița româno-ucraineană, s-a deschis un nou punct de trecere a frontierei (PTF), Vicovu de Sus – Crasna (Krasnoilsk). Ceremonia oficială de deschidere, care a avut loc astăzi, 10 noiembrie, s-a făcut în prezența premierului Nicolae Ciucă și a prim-ministrului Ucrainei, Denys Shmyhal.

Punctul de control Crasna (Krasnoilsk) – Vicovu de Sus funcționează non-stop, are trei benzi de intrare și ieșire din Ucraina. Până la deschiderea noului punct de control, au fost revizuiţi şi 7,3 km de autostradă. Prin acest punct de control pot trece până la 100 de camioane pe zi, dar,d eocamdată, mișcarea este permisă pentru mașini și camioane goale.

După cum a remarcat Denys Shmygal în timpul ceremoniei, după 24 februarie, direcția de vest a devenit cheie. „Deocamdată, deplasarea camioanelor cu o greutate de până la 3,5 tone, transport de pasageri și pietoni se va efectua prin Crasna (Krasnoilsk), și s-a convenit, de asemenea, că vor trece camioane goale. Sper ca anul viitor să se deschidă cea de-a doua etapă, care să permită organizarea unui trafic internațional cu drepturi depline pentru camioane.”

Potrivit ministrului ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, până astăzi a existat un singur punct de control pentru camioane la granița cu România, respectiv Porubne – Siret. Acum acesta este unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei, pentru că se află pe traseul către porturile din sudul Europei. „Deschiderea completă a PTF Crasna (Krasnoilsk)-Vicovu de Sus va îmbunătăți situația de la granița româno-ucraineană. După finalizarea lucrărilor necesare pe partea română, punctul de control va permite transportul non-stop de marfă.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare