La jumătatea lunii august, guvernatorul Tirolului austriac, Anton Mattle, a anunțat că dozarea camioanelor de-a lungul axei Brenner, cu posibila oprire a vehiculelor după depăşirea cotei zilnice la granița cu Kufstein, se va aplica şi în 2024. După acest anunț, Tirolul a publicat calendarul de 24 de zile pentru prima jumătate a lui 2024 în care va adopta această măsură.

Planul semestrial de dozare cuprinde, în primul rând, zilele de dinainte sau de după sărbători, precum și perioadele turistice, legate, de exemplu, de sărbătorile de iarnă. În fiecare dintre aceste zile, un număr limitat de camioane va trece granița în Kufstein.

În perioadele de dimineață, limitele sunt de obicei de 100 de camioane pe oră. Pe parcursul zilei, marja este crescută, de obicei la 300-350 de vehicule pe oră. Restul camioanelor trebuie să stea la coadă până la granița germano-austriacă, direct pe şosea, fără acces la infrastructura de parcare.

Zilele de dozare din primele şase luni sunt:

  • Luni 5, 12, 19 şi 26 februarie
  • Luni 4 şi 11 martie şi joi, 28 martie
  • Vineri, 16 aprilie
  • Joi şi vineri 2-3 mai, luni, marţi şi miercuri 6-8 mai, vineri 10 mai, vineri şi sâmbătă 17-8 mai, marţi, miercuri şi joi 21-23 mai, luni, marţi şi miercuri 27-29 mai, vineri 31 mai.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut