În toată Europa sunt în creștere cazurile de utilizare a permiselor de conducere false, acte care pot fi obținute cu ușurință pe diverse site-uri pentru doar câteva zeci de euro. Se furnizează doar datele titularului, se decide naționalitatea documentului, se face plata și în câteva zile sosește permisul prin poștă. Pe lângă modul online de procurare, se poate apela şi la anumiţi oameni care se ocupă fizic cu furnizarea lor. Acest lucru a fost descoperit de carabinierii din Brunico, în provincia Bolzano, când au primit un raport de la un şofer căruia i s-a retras permisul de conducere și căruia un cunoscut îi promisese un permis de conducere polonez „obișnuit”.

Bărbatul i-a plătit o sumă importantă fără să meargă în Polonia să susțină niciun examen, primindu-și permisul de conducere. Apoi, evident, trebuie să fi apărut unele îndoieli cu privire la legalitatea procedurii și, ca urmare, acesta a apelat la Carabinieri care au demarat o anchetă coordonată de parchetul Bolzano. Următorul pas a fost o percheziție în casa bărbatului care a vândut permisul de conducere polonez fals și a găsit un altul. Bărbatul a fost denunţat pentru fals în acte, dar ancheta continuă pentru că poliţiştiii bănuiesc că acest comerţ se desfăşoară de ceva vreme.

Cu toate acestea, comerțul pe web continuă netulburat. Aceasta este, însă, o gravă problemă de siguranță, deoarece tot mai mulţi șoferi de vehicule industriale au fost găsiți conducând cu permise false la diferite controale rutiere din Europa, ceea ce-i pune în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut