Olandezii au devenit celebri pentru amenzile acordate pentru folosirea telefonului la volan. Mai întâi, au închiriat camioane și autocare cu etaj pentru a privi în cabinele camioanelor, apoi au implementat camere speciale pentru a efectua astfel de verificări în mod automat.

Acum, consecințele unui astfel de control sunt și mai grave, deoarece noi amenzi, record, sunt în vigoare în Olanda. De la 1 martie, cuantumul amenzii pentru folosirea telefonului la volan este de 350 de euro, plus 9 euro costuri administrative.

Cuantumul unei astfel de amenzi s-a schimbat recent și în Polonia. Până la sfârșitul anului trecut, amenda era de 200 PLN (cca. 42 EUR), în timp ce de la 1 ianuarie 2022, valoarea amenzii a fost majorată la 500 PLN (104 EUR). Astfel, pedeapsa poloneză a devenit mai mare decât, de exemplu, cea aplicată în Germania (100 de euro).

Recent, WITD Poznań a raportat că, în cadrul inspecției de pe autostrada A2, un șofer din Belarus a fost amendat cu 500 PLN (104 EUR) pentru că ținea telefonul în mână și vorbea în timp ce conducea. Iar şoferul a fost surprins de cuantumul amenzii, potrivit 40ton.net. El a explicat că a fost controlat și pedepsit de mai multe ori în Germania, însă cu amenzi mai mici.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare