Operatorul maritim Samskip și-a extins operațiunile în Marea Baltică după achiziționarea transportatorului lituanian Sea Connect. Linia cu sediul central în Klaipeda operează trei nave închiriate (Pirita, Perseus și Njord), cu capacitate de 660 TEU. Acestea operează două servicii: Baltic1, care leagă St Petersburg, Hamburg și Rotterdam și Baltic2, între Klaipeda și Rotterdam. 

Acesta va fi redenumit Samskip Sea Connect și va dezvolta noi servicii maritime pe distanţe scurte, „conectând Rusia, Lituania, Danemarca, Germania și Olanda”. „Achiziția ne întărește poziția în Rusia, în Olanda și într-o serie de porturi cheie baltice. De asemenea, îmbunătățește serviciile pentru clienții pe distanţe scurte ai Samskip, concentrându-se pe oportunitățile de creștere din Rusia și adaugând oportunități pentru importatorii și exportatorii din regiune pentru a asigura conexiuni multimodale eficiente din punct de vedere al costurilor”, a declarat CEO-ul Samskip, Kari-Pekka Laaksonen.

Acordul urmează achiziției Norlines de către Samskip în 2017, precum și înființării unei noi entități finlandeze la începutul acestui an. „Este un câștig pentru clienții noștri, prin reunirea concentrării specifice a traseului Sea Connect cu oportunitățile create de rețeaua și valorile multimodale extinse ale Samskip. Integrarea companiei noastre cu Samskip se aliniază obiectivului strategic pe care ni l-am propus în formarea Sea Connect, de a evolua ca partener de încredere și a crește pentru a satisface întreaga gamă de nevoi ale clienților pe piețele baltice și rusești”, a spus Viacheslav Puzemskij, managing director Sea Connect.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut