Samskip, duisport și TX Logistik AG vor opera în comun terminalul CT de la logport III din Duisburg. În acest scop, cei trei parteneri au înființat noua companie Ziel Terminal GmbH, în care Samskip va deține 49,8% din acțiuni, iar duisport și TX Logistik fiecare va deține 25,1%. Terminalul va fi închiriat pe termen lung de către duisport societății mixte.

Parteneriatul este în prezent sub rezerva aprobării autorităților europene de concurență. „TX Logistik este pe cale de creștere. Pentru a continua această dezvoltare și pentru a putea transfera și mai multe transporturi pe calea ferată în viitor, compania are nevoie de capacități terminale la care să poată recurge în siguranță”, explică Gianpiero Strisciuglio, CEO Mercitalia Logistics, decizia. În prezent, TX Logistik, care este responsabil pentru transportul feroviar internațional de marfă în cadrul Grupului Mercitalia (Gruppo FS Italiane), operează deja două călătorii dus-întors pe săptămână între Duisburg și Katrineholm în Suedia pentru Samskip. Terminalul Duisburg este situat într-o poziție geografică strategică, în inima Germaniei, într-o zonă industrială importantă, de-a lungul principalei axe europene de schimb comercial”, spune Gianpiero Strisciuglio, completat de CEO-ul duisport, Markus Bangen: „Parteneriatul pe termen lung nu numai că ne întărește locația, ci deschide și calea către o creștere durabilă și extinderea modelului de afaceri. Prin exploatarea în comun a potențialului, ne putem dezvolta continuu terminalul pentru a crea capacități suplimentare de manipulare la locația din Duisburg.”

Terminalul de 140.000 m2 din Duisburg-Hohenbudberg are șapte căi de transbordare, fiecare cu lungimea de 720 m, două căi de manevră și două macarale tip portal pentru transbordarea între rutier și calea ferată. Capacitatea anuală de manipulare este de până la 250.000 de unități.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut