Comerţul cu mărfuri în valoare de 17 miliarde de lire sterline din exporturile rusești către Marea Britanie urmează să fie perturbat pe fondul conflictului care se manifestă în Ucraina.

Potrivit analiștilor companiei Russell Group, o „parte semnificativă” a comerțului de 17 miliarde de lire sterline dintre Rusia și Marea Britanie vizează pietre prețioase și bijuterii (14 miliarde de lire sterline). De asemenea, o altă parte din valoare se regăseşte în exporturile de țiței din Rusia către Marea Britanie (1,4 miliarde de lire sterline).

Analiza vine în momentul în care secretarul britanic pentru transport, Grant Shapps, a declarat într-o scrisoare adresată unităţilor portuare că navelor rusești nu li se va permite accesul în niciun port din Regatul Unit și că orice navă despre care se crede că este deținută, controlată, navlosită sau operată de orice persoană legată de Rusia ar trebui să aibă accesul interzis.

Suki Basi, director general al Russell Group, a declarat pentru Logistics Manager: „În timp ce comunitatea internațională își intensifică răspunsul la invazia rusă asupra Ucrainei printr-o serie de sancțiuni economice, analiza noastră arată cât de interconectat a devenit acum comerțul global, cu sancțiunile care afectează nu numai Rusia, ci şi Regatul Unit.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare