Fondul privat de investiţii Sarmis Capital a achiziționat pachetul majoritar al Smart ID Dynamics, jucător independent pe piața locală a automatizărilor adresate în principal companiilor din industrii precum comerț, logistică și producție. Sarmis Capital vizează consolidarea poziției Smart ID în România și țările învecinate prin creștere organică și achiziții.

Smart ID a fost fondată în 2010 de către Daniel Boangiu și Romeo Iacob, iar în cei 11 ani de activitate a oferit servicii complexe către 3.000 de clienți, cu peste 250 de proiecte finalizate. Compania deține în prezent un portofoliu reprezentativ de clienți ce include companii multinaționale precum Carrefour, Selgros, REWE, Leroy Merlin, British American Tobacco, JTI, Philip Morris, TNT, DHL, KLG, XPO, IDL, Dacia, companii mari locale (ca eMAG, Sameday, Cargus, Macromex), dar și companii mici și mijlocii. “Credem în impactul fundamental pe care tehnologia, automatizarea și digitalizarea îl vor avea în dezvoltarea economică și în viitorul regiunii. Împreună, ne dorim să contribuim la transformarea Smart ID în lider regional pe segmentul său și anticipăm multiple direcții în care putem participa în mod tangibil la expansiunea companiei pe noi piețe. Prin acest parteneriat, Smart ID va beneficia din plin de puterea financiară și expertiza strategică a Sarmis Capital, compania având deja la dispoziție un buget de creștere organică și achiziții între 20-30 milioane de euro”, a declarat Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator Sarmis Capital.

În completare, Daniel Boangiu, CEO si cofondator Smart ID, a spus: “Avem încrederea că acest parteneriat ne va transforma într-un jucător formidabil atât la nivel local, cât și regional. Responsabilitatea noastră de acum înainte este să valorificăm și să creștem valoarea companiei, prin mixarea resurselor anterioare cu capabilități şi tehnologii noi, cu procese și soluții mai bune pentru clienții noștri actuali și viitori. Cu o astfel de viziune vom reuși să construim o companie puternică, românească, la nivel regional.”

În urma tranzacției, Daniel Boangiu va continua să acționeze în calitate de acționar semnificativ si de CEO al Smart ID, cu responsabilități depline în ceea ce privește strategia companiei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare