Miercuri, 10 noiembrie, șoferii care călătoreau în Franţa pe A84, între Caen (Calvados) și Rennes (Ille-et-Vilaine), au trimis semnale de atenţionare unui șofer polonez care nu observase că migranții care s-au urcat în semiremorca frigorifică tăiaseră acoperișul, ca să nu înghețe, iar capetele lor ieșeau pe deasupra.

Camionul încărcat cu produse lactate proaspete, potrivit Routiers.com, se afla în drum spre Irlanda când a fost oprit în acest mod la 35 km sud-vest de Caen, în direcția Rennes.

Pompierii și jandarmii chemați în zona în care camionul a oprit, i-au scos pe cei șase bărbați irakieni, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, care încercau să ajungă în Anglia, dar nu țintiseră camionul bun. Din fericire, erau nevătămați.

Singurul minor din grup a fost predat Ajutorului Social pentru Copii, în vreme ce ceilalți au fost supuși Obligaţiei de părăsire a teritoriului francez (OQTF) sau erau deja supuși unei decizii luate de prefectura Orne. Au fost apoi eliberați.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut