Potrivit Indicelui Drewry, în ultima săptămână din martie, tarifele medii din transportul spot containerizat au scăzut pe toate rutele.

Indicele global a scăzut cu 3% în ultima săptămână din martie, faţă de săptămâna anterioară, ajungând la 2.929 de dolari/container de 40”. Cele două rute din China către Europa prezintă, de asemenea, un declin: cursa medie spot între Shanghai și Genova ajunge 3.806 USD, iar între Shanghai și Rotterdam 3.159 USD (814 USD în sens invers). Având în vedere variația anuală, transportul de marfă către Genova este cu 67% mai mare și cel către Rotterdam cu 114%.

Apoi, există o scădere cu 6% a tarifelor de transport de la Shanghai la New York, până la 5.058 USD/TEU, în timp ce tarifele de la New York la Rotterdam și de la Shanghai la Los Angeles au înregistrat o scădere cu 3%, ajungând la 637 USD și, respectiv, 3.825 USD per TEU. Tarifele de la Los Angeles la Shanghai și de la Rotterdam la New York s-au redus cu 1%, la 691 de dolari, respectiv 2.261 USD/TEU.

În săptămânile următoare, Drewry se așteaptă la o nouă scădere, deși ușoară, a ratelor la vedere, ceea ce sugerează adaptarea continuă a industriei la schimbările pieței și provocările sale permanente.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut