Carnea de porc este singura care pare că va înregistra o creștere a producției în acest an, potrivit unei perspective pe termen scurt din partea Comisiei Europene.

Imagine mixtă pentru producția de carne în UE în acest an: în timp ce carnea de porc se așteaptă să adauge 394.000 de tone (+1,7%) la volumele raportate anul trecut, alte sectoare par să meargă în sens invers.
În ceea ce privește exporturile, carnea de porc din UE va înregistra o creștere de 5%, în ciuda barierelor comerciale apărute după Brexit. În același timp, producția de carne de vită din UE se așteaptă să scadă cu 1,3% (- 92.000 de tone) în 2021, din cauza cererii mai mici de servicii alimentare. Cu toate acestea, exporturile către piețe de mare valoare, cum ar fi Canada și Japonia, ar trebui să continue să crească datorită acordurilor comerciale recente.
Industria avicolă se așteaptă la o evoluție similară din cauza focarelor de gripă aviară raportate pe principalele piețe producătoare și a prețurilor ridicate ale furajelor. Producția de păsări de curte va scădea cu 0,9% în acest an (- 121.000 de tone), dar se așteaptă la o creștere a consumului intern, pe măsură ce serviciul alimentar se redeschide. Cu toate acestea, stocurile de produse congelate ar trebui să satisfacă parțial această cerere suplimentară, ducând la un consum aparent stabil.

Producția de carne de oaie și capră din UE ar trebui să rămână stabilă în 2021, cu o creștere de 0,1% (+ 688 tone), în ciuda prețurilor relativ ridicate. În ceea ce privește cererea, redeschiderea serviciilor alimentare ar trebui să aibă un impact pozitiv în a doua jumătate a anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut