În prima săptămână din iulie, statisticile WorldAcd evidenţiază o scădere simultană a volumelor de mărfuri aeriene și a tarifelor de marfă, comparativ cu săptămâna precedentă. Într-un an, ratele s-au prăbușit cu 38%.

Transportul aerian de marfă îşi continuă parcursul critic, caracterizat printr-o reducere simultană a volumelor și tarifelor, după cum reiese din sondajul săptămânal realizat de WorldAcd asupra a 400.000 de tranzacții. Potrivit acestuia, în prima săptămână din iulie, volumul mediu global a scăzut cu 4%, iar tariful mediu cu 1%, față de săptămâna precedentă. Mai mult, comparând ultimele două săptămâni cu cele două anterioare, tonajul a scăzut cu 6%, iar tarifele cu 1%.

Analiza regională arată un tonaj în scădere cu două cifre în Orientul Mijlociu (-17%) și Africa (-11%). Ca flux, Europa a pierdut 15% cu America de Nord, Orientul Mijlociu și Asia de Sud (valoare care în ultimele două cazuri scade la 13% în direcția est), în timp ce spre Africa declinul a fost de 12% spre sud și de 7% spre nord, scrie Trasporto Europa.

WorldAcd raportează o scădere de 2% între Europa și Asia Pacific (și de 3% în fluxurile spre vest), în timp ce transporturile din Europa către America Centrală și de Sud au crescut cu 2%, iar cele către Africa cu 1%.

Comparativ cu 2022, tariful mediu global a scăzut cu 38%, cu o medie de 2,33 USD pe kilogram, în prima săptămână din iulie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut